Catherine Austin Fitts Interviews Patrick Wood On Technocracy

Deel dit verhaal!
Dit is een transcriptie van een uitgebreid en breed interview met Catherine Austin Fitts op 13, 2019 in juni. We behandelden kansenzones, slimme steden en technocratie. Het is een must-read voor iedereen die de economische kant van Technocracy wil begrijpen. ⁃ TN Editor

C. Austin Fitts: Dames en heren, het is een absoluut genoegen om terug te verwelkomen in The Solari Report Patrick Wood, die onlangs bij ons was voor een interview over technocratie. Als je de afgelopen jaren 'The Best Books' hebt beoordeeld, zie je een van zijn boeken over technocratie.

Hij is de redacteur en uitgever van Technocracy News & Trends op www.Technocracy.news. Ik raad het je sterk aan. Er is veel informatie over technocratie. Als je niet naar ons eerste interview hebt geluisterd, moet je het absoluut doen. Je moet zijn website bekijken en ik raad zijn boeken over technocratie ten zeerste aan. Ik denk dat het je zal helpen om te zien hoe AI-software en -systemen worden gebruikt om markten en democratie te micromanagen en te vervangen in een trend die we niet willen laten voortduren.

Patrick, welkom bij The Solari Report. We zijn hier om te praten over kansenzones, iets waar ik heel graag over wilde praten in het Solari-rapport. Toen ik ontdekte dat je diep gelegen kansenzones aan het duiken was, zei ik: "Dit is fantastisch!"

Patrick Wood: Bedankt, Catherine. Ik wil zeggen hoeveel ik het gebied waar u vandaan kom op prijs stel omdat mijn achtergrond - 45 jaar teruggaand - economische en zakelijke achtergrond is. Ik heb in de loop der jaren uitgebreid geschreven over economische kwesties. Eerlijk gezegd is het voor de meeste mensen saai om over te schrijven. De economie - wie heeft het nodig?

Dit is mijn specialiteit sinds ik begon met schrijven, zelfs toen we in de 1970 Trilaterals over Washington schreven. Dat was vooral een boek over de economische overname van ons land. Dus vandaag erkennen of geven maar heel weinig mensen toestemming voor het economische aspect van technocratie, maar dit is de enige reden waarom ik in de eerste plaats geïnteresseerd ben. Het gaat om de economie. Het gaat erom de economie te transformeren van vrij ondernemerschap en kapitalisme naar dit nieuwe type 'Green New Deal' dat onmogelijk kan werken; niet in 10,000-jaren zal het ooit werken.

Fitts: Het is totale controle door micromanagement via AI en software. Het ding dat ervoor zorgt is de federale regelgeving en het federale krediet om het te subsidiëren, maar het is fenomenaal verspillend. Het is ongelooflijk winstgevend voor de topmensen.

Hout: Het is. De top zal rijkdom verzamelen en rijkdom concentreren zoals nooit tevoren in de geschiedenis. Het gebeurt al en gebeurt al heel lang.

Fitts: Ja, maar er is nog veel meer te doen en dat is onderdeel van wat je hebt nagelaten.

Hout: Er zijn nog een paar bronnen waar ze geen controle over hebben, maar ze gaan er nu voor.

Fitts: Het is moeilijk voor mensen om de mate te doorgronden waarin ze denken dat ze alles kunnen oogsten.

Ik was twee jaar geleden op het Aspen Institute en zat op een paneel. Ed Griffin was erbij en het was geweldig. Ik had te maken met een miljardair venture capitalist in het panel. Ik probeerde naderhand met hem om te gaan en hij keek me aan met deze stoned ogen. Hij was een softwareontwikkelaar. Hij zei: "Kijk, ik kan elke klus in Amerika automatiseren, en dat is precies wat we gaan doen, en er is niets dat je kunt doen om ons te stoppen."

Hij had die blik op zijn gezicht alsof, "Ik ben in de UFO geweest, schat, en ik vertel je hoe het is."

Kort gezegd zei hij dat we ons met software en AI in elk proces in het land kunnen voegen en 100% kunnen oogsten.

Hout: Dat klopt, en dat is trouwens de technocraat-mentaliteit. Je 'slaat de spijker op de kop'. Dit is de mentaliteit van technocraten: technologie heeft een oplossing voor elk denkbaar probleem dat de mensheid heeft.

Fitts: Juist, en ze kunnen elk denkbaar ding automatiseren. Een deel hiervan is het transhumanisme. Ze denken dat ze digitale technologie in mensen kunnen invoegen en digitale systemen kunnen integreren met biologische systemen.

Vertel ons dus over Opportunityzones. Ik ben bezorgd!

Hout: Ik zou waarschijnlijk nog geen tweede keer naar Opportunity Zones hebben gekeken, behalve dat ik 'een rat rook'. Houd je niet gewoon van Patrick Henry? Hij was de persoon die de uitdrukking bedacht: "Ik ruik een rat!" Hij is mijn favoriete grondlegger.

Fitts: Dit is een grote rat - een grote, stinkende rat.

Hout: Ik begon er naar te kijken, en in eerste instantie, als je kijkt naar de Tax Cuts and Job Act van 2017 - die verondersteld werd de grote belastingdruk voor Amerikanen over de hele linie te zijn, vooral de middenklasse die het hard nodig had - ik nooit echt die daad onderzocht. Ik heb het niet begrepen en gelezen omdat ik geen belastingplichtige ben. Eerlijk gezegd maakt dat ding me gek. Maar toen ik zag dat op 12 van 2018 in december de president een uitvoerend bevel had uitgevaardigd, het uitvoerend bevel tot oprichting van de Witte Huiskans en Revitalisatieraad, dacht ik: "Wat is dat? Waar gaat dit allemaal over?"

Ik heb de EO gelezen en het draait allemaal om Opportunity Zones. Ik dacht: "Dat is vreemd. Congres de belastingwet. Waarom hebben we een uitvoerend bevel nodig om dat proces te ondersteunen of op een of andere manier te stroomlijnen? "

Het stroomlijnde niets wat met jou en mij te maken had. Ik weet niet waar u zich bevindt in de sociaaleconomische status, maar het spreekt mij zeker niet aan. Terwijl ik dit bestudeerde, heeft de president alles uit de kast gehaald om deze kanszones te laten floreren. Wat de belastingwet feitelijk deed - de Tax Cuts and Job Act - is een systeem creëren genaamd Opportunity Zones waarin de gouverneurs van elke staat gebieden in hun staat zouden aanwijzen - tot 25% van hun gebieden met een laag inkomen in de staat - om in aanmerking te komen. . Het is allemaal zelf-gecertificeerd en er is nergens controle. Ze sturen de zone-aanduidingen gewoon naar de Schatkist, de Schatkist stempelt ze af, en dat is het eigenlijk.

Fitts: Ik ga dat vermelden in de abonneekoppelingen. Je zult een link vinden naar de overheidswebsite die je een lijst per volkstellingskanaal van de Kansenzones geeft en ze in kaart brengt, zodat je de kaart kunt bekijken. Ik moet erop wijzen dat het grootste deel van onze provinciehoofdstad in mijn provincie in Tennessee in kaart wordt gebracht als een kanszone.

Hout: Het idee achter de Opportunity Zone is dat iemand die kapitaalwinsten heeft geblokkeerd, zoals dat ze 30 jaren geleden een activum hebben gekocht of iets hebben geërfd dat een extreem lage kostenbasis heeft, en dat ze het willen verkopen. Veel mensen worden afgeschrikt door dit soort activa te verkopen omdat het vreselijke spellen speelt met je inkomstenbelasting. Als u echt grote vermogenswinsten heeft, kan het u in de maximale belastingschijf duwen, en u zult uiteindelijk een groot bedrag betalen om dat activum dat in aandelen of onroerend goed was te ontgrendelen.

Fitts: Ik wil graag één ding noemen? Een van de problemen met die belasting is dat wanneer je diep ingaat en veel van hun toename bekijkt, het eigenlijk alleen maar inflatie en valutaschommeling is. Dus als ze een reëel rendement willen behalen en de inflatie voor blijven en de inflatie verslaan - wat deel uitmaakt van het blijven in de bovenste één procent - moeten ze een rendement bedenken dat de inflatie verslaat. Dat betekent het vermijden van de belasting.

Hout: Dat is precies goed en natuurlijk krijgen ze het. Ze hebben de mogelijkheid om in het Congres te lobbyen om dingen te doen die u en ik gewoon niet kunnen doen. Maar toen ik ontdekte dat dit een belastingontwijking was en mensen met inkomsten die zich zorgen maken over het betalen van inkomstenbelasting of een enorme vermogenswinstbelasting hebben, staren hen in het gezicht, wat is een betere manier om ieders probleem op te lossen dan gewoon hun activa te verkopen, neem de opbrengst en investeer het overal in deze opportunityzones. De belastingen die normaal verschuldigd zouden zijn, worden ten minste zes jaar uitgesteld en in sommige gevallen permanent. Ik vond dat een lief klein dealje.

Toen begon ik te onderzoeken waar dit idee vandaan kwam. Iemand moest het verzinnen. Was het een congreslid? Een senator? Wie was het?

Het leidde me terug op weg naar een organisatie genaamd de Economic Innovation Group (EIG). Dat is een saaie naam - Economic Innovation Group. Wat is dat?

Ik kwam erachter dat dit de organisatie is die oorspronkelijk met het hele idee kwam. Ze geven het gemakkelijk toe.

Fitts: Ik ga het langer meenemen, want als je mijn online boek, Dillon Read en de aristocratie van aandelenwinsten leest, kun je het terugbrengen naar de persoon die met dit soort plaatsgebonden ontwikkeling kwam - althans definiërend het kapitaal krijgt kansen - en ik was het.

Ik had een bedrijf dat het financiële advieswerk verrichtte voor het ministerie van huisvesting en stedelijke ontwikkeling. Ik identificeerde, en deed alle prototyping en nam de nummers, en werkte samen met OMB en de Brookings Institution om te bewijzen dat de nummer een meerwaarde was kansen in Amerika slingerde in nieuwe technologie naar plaatsen en re-engineering hoe de herinvestering van de overheid werkte.

Ik wist niets van de mogelijkheid om de energieprijs drastisch te verlagen, maar dat is een ding waar ik met je over wil praten, omdat ik denk dat dat er deel van uitmaakt. Ik had relationele databases gebouwd waarmee je kon simuleren wat er economisch kon worden gedaan, en de kans op kapitaalwinst was de beste kans op kapitaalwinst in Amerika. Het was vooral sterk in de lage-inkomensgebieden.

Het was in feite nieuwe technologie plus een herontwerp van het overheidsgeld en ik bracht het naar de pensioenfondsen. Ze zeiden tegen me: "Oh mijn God! We kunnen Amerika redden en de doelstellingen van het pensioenfonds halen. ”Dat was de zomer van 1997 bij Safeguard Scientifics.

Dat jaar nam het ministerie van Justitie onze kantoren in beslag en stal al onze softwaretools waarmee we de federale investeringen per district en congresdistrict en per plaats konden bekijken. Het kostte me zes jaar voor de rechtbank om die databases terug te krijgen. Toen ik ze eindelijk kreeg, waren de meest waardevolle stukken voor altijd verdwenen.

Dus kijken ze al heel lang naar de kansen op onroerend goed in deze buurten. Ze hebben geweten dat het er is.

Hout: Ik heb eigenlijk met mijn CPA gesproken over de belastingwetten rondom dit, en het allereerste wat ze bedacht - wat heel gebruikelijk is in de agrarische industrie waar ik vandaan kom - is het uitwisselingsprogramma waar u activa kunt uitwisselen zonder kapitaalwinsten te hebben worden gemaakt.

Het was heel gebruikelijk bij het kopen en verkopen van landbouwgrond dat u liever een ruil vond in plaats van alleen maar ronduit onroerend goed te verkopen, en vervolgens een ander stuk onroerend goed te kopen, zodat u vermogensbelasting kon vermijden.

Je hebt helemaal gelijk. Dit is iets waar het concept al lang rondzweven.

Fitts: Ze weten dat alle boeren de pensioengerechtigde leeftijd bereiken en hun landgoed moeten vloeibaar maken, dus er is een grote duw om de landbouwgrond te veroveren. Een van mijn vragen aan jou zal zijn: in hoeverre plaatsen ze deze Opportunity Zones op plaatsen waar ze grote stukken landbouwgrond willen oppakken?

Hout: Dat is een goed punt. Er zijn veel plattelandsgebieden gedefinieerd in de Opportunity Zone-kaart en u noemde de interactieve kaart op de Treasury-website. Dat is een geweldige plek om ze te vinden. Er zijn er veel.

Als we erop ingaan, vinden we een artikel dat door deze EIG Group is gegenereerd in 2015. Het heette 'Ontsluiten van particulier kapitaal om economische groei in noodlijdende gebieden te faciliteren'. Dat zegt niets in de titel. Als je het dan leest, zegt het eigenlijk niet veel anders dan waar we het al over hadden. Maar wat er gebeurde als gevolg van dit artikel, is dat er twee wetsvoorstellen zijn ingevoerd: één in het Parlement en één in de Senaat. Degenen die werden geïntroduceerd in de Senaat werden gecosponsored door een Democraat en een Republikein.

De eerste sponsor van de Democraten was Senator Cory Booker-Mr. Green New Deal. Ik dacht: "Dat is een waarschuwingssignaal. Waarom zou hij hierin geïnteresseerd zijn? '

Het heette de Investing and Opportunity Act en het faalde. Het zat vast in de commissie en bleef daar.

Toen kwam de Tax Cuts and Jobs Act van 2017, en zie, ze waren in staat om die tekst eruit te tillen en het recht in de Tax Cuts and Jobs Act te gooien, en het overleefde. Het vond zijn weg naar de wet en de president ondertekende het.

Als je naar binnen gaat en kijkt naar de wetgeving en wat die eigenlijk zegt, staat er heel duidelijk wat de bedoeling is van Opportunity Zones. Maar hier is de kicker: de mensen die EIG hebben opgericht - en dit interesseert me altijd - waren niemand minder dan Sean Parker. Mensen herkennen Sean Parker niet erg snel. Dat is niet Peter Parker van Spiderman. Het is ook niet zijn vader of zoiets.

Sean Parker was de mede-oprichter van Facebook.

Fitts: Sean Parker werd beroemd omdat hij zei: "Ik ga 145 worden." Hij zei in wezen: "Ik heb iets gebouwd dat is ontworpen om je kinderen verslaafd te maken, en ik ga bij 145 wonen omdat ik een miljardair als gevolg. "

Veel mensen verbonden het met wat er gaande was in Silicon Valley over het kopen van bloed van kinderen. Het was een heel gruwelijk moment dat Sean Parker op de kaart zette.

Hout: Ik zal hem daarom veel geluk zeggen. Ik denk niet dat hij zo lang zal leven. Ondertussen, gewoon zodat mensen begrijpen wie Sean Parker is, is dit de man die Napster mede-oprichtte vóór 2000.

Lees hier het hele verhaal ...

Inschrijven
Melden van
gast

5 Heb je vragen? Stel ze hier.
Oudste
Nieuwste Meest Gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Brad

Geweldige post van een zeer interessant en informatief gesprek.

Dat gezegd hebbende, goede kennis van onze creditcard en geen persoonlijke bankgegevens online willen posten, is de enige manier voor mij om financieel te doneren via e-overboeking. Als TN hiervoor een bankrekening instelt, kan ik een klein bedrag aan de oorzaak doneren.

elle

Uitstekende discussie - over de top uitstekend, eigenlijk. Zo blij CAF legde uit hoe het geldwisselgedeelte van het schema werkte, evenals uw bespreking van de geschiedenis van de schema's. Het leek voor de hand liggend dat het concept van Opportunity Zones was ontworpen als een set-up en het grijpen van middelen in low-end Amerikaanse gemeenschappen, maar ik begreep niet precies hoe de tandwielen werkten. Het monetaire wisselgedeelte was moeilijk. Nu begrijp ik het. Bedankt aan jullie beiden.

Tommy Jensen

Een goede, ter plaatse. "Als we het aankunnen, kan God het repareren".
Schop het slimme groene anti-menselijke techno-raster BS deal uit. Ze zullen me daar nooit binnen krijgen, ongeacht hoeveel bedreigingen, boetes, geavanceerde financieringsregelingen of faillissement ze gebruiken.