Algoritmen ingesteld om de grondwet te verplaatsen

Foto: Ted Mielczarek / Flickr
Deel dit verhaal!
Satire maakt schokkend het punt dat de samenleving in toenemende mate wordt geleid door algoritmen in plaats van door de rechtsstaat en burgerrechten onder de Grondwet. Burgers moeten hiermee stoppen voordat het volledig is ingebed in onze samenleving. ⁃ TN Editor

Reactie van Aldous Huxley

Voor degenen die te onwetend of te vol cognitieve dissonantie zijn, is hier een kort begrip voor je ..

Het is zaterdagochtend en ik word graag vroeg wakker, dus ik had mijn iPhone-alarm ingesteld om me op 5am te wekken. (Apple weet nu hoe laat ik wakker werd). Ik pak mijn iPhone en ga naar de keuken en zet het koffiezetapparaat aan (het informeert draadloos verschillende andere keukenapparatuur, Alexa en mijn iPhone geeft dit ook aan). Ik open de koelkast (deze stuurt een signaal naar andere keukenapparatuur en mijn iPhone) en pak een paar items. Yoghurt, jus d'orange, wat bosbessen. Toen ik de koelkastdeur dichtdeed, werd het RFID-signaal op de pakketten die ik haalde door de koelkast gelezen, zodat deze weet wat er is verwijderd en hoe laat. Nu weten Apple en anderen, met bijna zekerheid wie op was, in de koelkast te snuffelen en wat ze eruit haalden. (Oké, ik denk dat je het punt krijgt van "ontbijt in de nieuwe tijd", dus laten we verder gaan.)

Ik ga naar mijn kast en pak een blauwe spijkerbroek en een riem met knopen. Elk heeft een RFID van de winkellocatie die ik heb gekocht, net als mijn schoonmakers die een zeer kleine RFID-barcode op elk kledingstuk hebben geplaatst voor trackingdoeleinden. Beide signalen worden gevolgd door mijn iPhone, wifi-signalen, keukenapparatuur, enz. De keukenapparatuur snuffelt nog steeds over me heen zodat ze mijn activiteitsinformatie kunnen verkopen aan andere retailers. Het lijkt erop dat als je een magnetron voor honderden dollars hebt gekocht, je een enorme korting zou krijgen als ze je vertelden dat ze je zouden bespioneren en je activiteit verkopen of op zijn minst een keuze bieden om niet te spioneren. Het lijkt erop dat elk ding dat ik koop, met MIJN hard verdiende geld, nu geld VERWIJDERT. Maar ik dwaal af.

Hoe dan ook, ik ga naar de kelder en elke deur heeft een sensor van mijn huisbeveiliging. Het kan elke geopende deur en infraroodbeweging volgen. Het volgt me via deuropeningen naar de kelder en de bewegingssensor volgt elke beweging. Ik open mijn kluis pak mijn pistool en ga naar mijn voertuig. Met de koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, deuren en bewegingssensoren, iPhone, Alexa en talloze andere dingen die me nu volgen, raakt mijn auto nu betrokken. Het handsfree gedeelte van mijn entertainmentsysteem herkent mij en mijn stem. De auto start en de kleine zwarte doos, gps, telefoonsysteem staan ​​allemaal op me als een bloedhond. Ik word gevolgd naar elke locatie die ik ga, elke verkeerslichtcamera en elk licht waar ik stop. Elk nummer dat ik luister, of het nu verdrietig of vrolijk is, wordt aangegeven, gearchiveerd, vastgelegd. Ik passeer bedrijven in de buurt en al mijn gegevens worden met hen en met hun eigen beveiligingscamera's gedeeld. Maar toch, hier denk ik dat niemand weet waar ik ben, waar ik heen ga, waar ik naar luister, wat ik denk of wat ik ga doen. Ik heb echt genoten van mijn weekend en kijk ernaar uit om quality time met mijn vrouw en kinderen door te brengen.

In de afgelopen week, een stressvolle week daarbij, had ik wat ontspannende tijd nodig voor het bos. Ik had besloten om een ​​korte wandeling te maken. Ik had mijn pistool meegenomen omdat het de coyote-paartijd was en ze agressief kunnen worden. Terwijl ik over de bijna verlaten landweg reed, zie ik blauwe lichten in mijn achteruitkijkspiegel. Ik stop. Een luide luidspreker gaat aan en eist dat ik het pistool uit de auto gooi en langzaam uitstap. Ik heb niets verkeerd gedaan en begrijp het niet en wil zeker mijn $ 7,500 .22 bijna verroeste revolver niet krassen. Ik heb een vergunning en ben geen bedreiging. Dus besloot ik de deur te openen en het laatste wat ik me herinner voordat ik doodgeschoten werd, was luid gebons.

Het daaropvolgende onderzoek en het verhaal in de media was dat ze 'wisten' dat ik een stressvolle week had en van plan was om iemand, of mezelf pijn te doen. Dat ik ervoor had gekozen om in plaats daarvan "te sterven door de agent". Hoewel de zoete noot die ik mijn vrouw en kinderen had achtergelaten, zei dat ik ging wandelen en mijn revolver zou brengen voor het geval dat coyotes in overvloed waren sinds de jacht verboden was en hoeveel ik van hen hield en ernaar uitkijkte ze in een paar op te pakken uren om naar de plaatselijke kermis te gaan. Nou, dat was alles behalve genegeerd en uitgelegd. Het paste niet in het verhaal dat wapens kwaadaardig zijn en mensen die ze bezitten ze hebben of zelfs als ze op zijn minst onstabiel zijn.

Wat niemand vroeg, is hoe de officier 'wist' dat ik een pistool had? 'Waarom' voelde de officier op dat moment een bedreiging vanwege een stressvolle week? Onder alle andere vragen helemaal.

Het deed er niet toe, ik was dood, mijn familie verloren, het leven van kinderen voor altijd veranderd en mijn reputatie als een pistool met een gek man zal voor altijd mijn familie volgen en hen negatief beïnvloeden tot ze sterven. Wanneer anderen dit voorbeeld zien, zullen ze allemaal, zoals achterban, stijver worden en de lijn van naleving volgen, want ze willen zeker niet een soortgelijk situationeel probleem of resultaat omdat ze zich diep van binnen realiseren dat ze worden gevolgd, maar ze negeren het omdat Clash of Clans is gewoon zo verslavend en geeft je iets te doen voor de 38 seconden dat je alleen in het openbaar moet zijn terwijl je op vrienden wacht om hun auto te parkeren.

Welkom in je nieuwe leven en land, aangestuurd door algoritmen versus de grondwet. Ik hoop dat je er echt een volle mond van krijgt, zo veel dat je er zelfs ziek van wordt. Je verdient het allemaal.

Lees hier het hele verhaal ...

Inschrijven
Melden van
gast

0 Heb je vragen? Stel ze hier.
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties