Harvard Professor: 'Ik ben een technocraat en verwerp alle ideologische labels'

YouTube
Deel dit verhaal!

In afwijzing van alle andere 'ideologische labels' erkennen technocraten niet dat 'technocraat' IS een ideologisch label. Dr. Geeta Gopinath is een Harvard-econoom, en begrijpt volledig de economische implicaties van technocratie.  TN Editor

Harvard-professor Gita Gopinath, die werd aangesteld als economisch adviseur van de minister-president van Kerala, Pinarayi Vijayan, vertelde een nieuwskanaal op televisie dat ze alle ideologische labels afwijst die op haar zijn bevestigd.

“Deze controverse kwam voor mij als een grote verrassing. Ik was erg verrast toen ik de reactie zag die naar voren kwam omdat ik mezelf als een technocraat beschouw. Ik ben een technocraat. Ik ben een opgeleide econoom. Ik denk aan problemen. Ik gebruik mijn economische opleiding om oplossingen te bedenken. Ik ben puur een technocraat en ik wijs alle ideologische labels af, 'vertelde ze Asianet News in een interview.

De benoeming van Gopinath had een controverse in Kerala aangewakkerd toen communistische leiders en politburoleden alarm hadden geslagen dat de staatsregering advies zou inwinnen van een persoon die naar verluidt een gepassioneerd voorstander is van het neoliberale beleid en de markteconomie. CM Vijayan nam echter een krachtig standpunt in en zei dat er niets mis was in het delen van meningen met Gopinath, een Malayali die internationale reputatie heeft verdiend voor haar werk.

“Het wordt meestal gebruikt als je boos bent op iemand of niet van iemand houdt, je noemt hem een ​​neoliberaal. Omdat er anders geen concrete definitie aan is, 'zei ze.

De professor in Harvard, die in Kerala is, heeft gesprekken gevoerd met minister van Financiën Thomas Issac en zou ook de eerste minister ontmoeten. Het kantoor van de minister van Financiën verduidelijkte dat het bezoek van Gopinath een 'beleefdheidsbezoek' was. Ze vertelde verslaggevers dat haar rol beperkt was tot het adviseren van de minister-president en het leggen van verbindingen voor de overheidsdepartementen.

“Het is dan aan de Chief Minister om mijn advies te overwegen en aan de relevante afdelingen om gesprekken met de verschillende sectordeskundigen voort te zetten. Gezien dit adviserende karakter van de afspraak en mijn locatie, verwacht ik geen frequente interacties met de media om het overheidsbeleid of mijn mening daarover uit te leggen, 'zei ze in een e-mailverklaring.

Gopinath, afkomstig uit Kannur, zei in het interview dat sommige van haar zomervakanties in Kerala werden doorgebracht.

'Als je in India wordt geboren, maakt het veel uit in welke familie je wordt geboren. Ik ben geboren in een Malayali-familie die een matriarchaal systeem volgde, ik voelde me altijd geliefd en had een hoog gevoel van eigenwaarde. Er was nooit een perceptie dat ik tweederangs was ten opzichte van jongens. Dat gaf me vertrouwen, 'zei ze.

Lees hier het hele verhaal ...

Inschrijven
Melden van
gast

0 Heb je vragen? Stel ze hier.
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties